Magánszemélyeknek

Nem csak vállalkozásoknak!

Megbízók esetében

Semmi különleges eljárás nincs. A rivallo.hu oldalán bárki adhat fel pályázatot, bárki vásárolhat koncepciót. A pályázat lezárása után felvesszük veled a kapcsolatot a fizetési és átadási részletekről.

Megvalósítóként bízd ránk a számlázást és az adózást!

A Rivallo.hu nem csak a vállalkozásoknak szól! Magánszemélyként is részt vehetsz pályázatokon. Amennyiben nem számlaképes megvalósítóként nyersz, úgy mi biztosítjuk annak feltételeit, hogy eljusson hozzád a kötelező adóterhekkel csökkentett díjazás. Jelen ismertető az általános szerződési feltételeinkben is szerepel, így ha magánszemélyként pályázol, akkor az alábbiak lesznek rád érvényesek. 

Mit jelent ez, ha pályáznál?

Abban az esetben, ha olyan személy nyer egy pályázaton, aki magánszemély, tehát nem számlaképes gazdálkodó szervezet, akkor megbízási szerződést kötünk vele. A megbízási szerződés adózása a minimálbérhez van kötve.

Röviden:

2022-ben a hatályos minimálbér 200.000 Ft, így annak 30%-áig, azaz 60.000 Ft-ig csak személyi jövedelemadó (15%) fizetési kötelezettség keletkezik. Tehát ha egy pályázaton 60.000 Ftnál nem nagyobb a megbízás összege, akkor 60.000 Ft – 9.000 Ft(15%) azaz 51.000 Ft-ot kap majd kézhez a nyertes.

Abban az esetben, ha meghaladja a megbízás díja a 60.000 Ft-ot, akkor a személyi jövedelemadó mellett a bérszámfejtés egyszeri díja (13%), illetve társadalom-biztosítási járulék(18,5%) is terheli a megbízás díját. A Rivallo.hu-t üzemeltető PTM Projekt Kft a megbízási díjon felül szociális hozzájárulási adó megfizetésére köteles a megbízott után. Tehát, ha egy pályázaton 120.000Ft a díjazás, akkor 120.000 – 46,5% azaz 64.200 Ft-ot kap majd kézhez a nyertes. 

 

Az ide vonatkozó pontos szabályozást bővebben itt olvashatod el:

A megbízási jogviszony szabályait már a Polgári Törvénykönyv tartalmazza (2013. évi V. Tv. 6:272. § -6:280. §-ig). Megbízási szerződés alapján a megbízott ügyellátásra kötelezett. E jogviszonyban a felek – a civil szervezetet itt most megbízóként értve – egymással mellérendelt viszonyban vannak.

A megbízás mindkét fél által a törvény szabályai szerint felmondható. A megbízási jogviszony jóval lazább kereteket ad a tevékenység végzésére, mintha ugyanazt a tevékenységet munkaviszony keretében végezné valaki. Éppen emiatt, valamint a szerződési szabadság miatt nehéz elhatárolni, hogy a megbízási vagy vállalkozási szerződés nem munkaviszonyt leplez-e. Általánosan elmondható, hogy megbízási szerződés bármilyen ügyellátásra köthető, amit a törvény nem tilt. A díj mértéke a felek szabad megállapodásának függvénye.

A megbízási szerződésben foglaltak maradéktalan teljesítése esetén is érdemes teljesítés igazolást készíteni.
A megbízási jogviszony önálló tevékenységnek minősül, így lehetőség van költségelszámolásra. A jövedelmet pedig úgy kapjuk meg, ha a bruttó megbízási díjból levonjuk a költségeket.

A megbízási jogviszonyból származó jövedelem adó- és járulékkötelezettségének megállapítása érdekében meg kell vizsgálni, hogy a megbízott magánszemély biztosítottá válik-e vagy sem. Míg a személyi jövedelemadót minden esetben meg kell fizetnie, addig járulékfizetési kötelezettség akkor keletkezik, ha a megbízási tevékenységből származó jövedelem eléri a minimálbér 30%-át, naptári napokra ennek 30-ad részét. 

Ha nem jön létre biztosítottság, akkor a megbízási díjból csak a személyi jövedelemadót kell megfizetni. 2022-ben a hatályos minimálbér 200.000 Ft így annak 30%-áig azaz 60.000 Ft-ig csak szja (15%) fizetési kötelezettség keletkezik. 30% fölött azaz 60.000 feletti kifizetés már biztosítási jogviszonyt jelent és emiatt 15% szja, 13% szoc.ho.  és 18,5% tb járulék fizetési kötelezettség keletkezik.

Megbízóként

Itt az ideje, hogy feladj egy pályázatot!

Megvalósítóként

Itt az ideje, hogy szétnézz a pályázatok között!